Haxxa Anna || Tankar, tycken och troll

 

+menu-

header image

Vänner man känner

friends

 

Jag har funderat på vad det är som gör att man ibland beter som man gör utan att tänka efter speciellt mycket. Att ljuga på reflex gör man antagligen för att köpa sig tid från total förnedring. Det är ju bara det att sanningen kommer fram förr eller senare. Tror ni att det är så att sanningen gör mindre ont när det gått en längre tid? Eller är det då det gör som mest ont, för att någon inte bara har ljugit för en, utan även undanhålligt det en lägre period?

I ett hypotetiskt fall har du en kompis som lånar pengar av dig för att kunna betala hyran den månaden då bilen helt plötsligt brakade samman och bilen behövdes för att kunna ta sig till och från jobbet (tänk skiftjobb och dåliga busskommunikationer nattetid) men som egentligen använde dem pengarna till att köpa en resa. Jag skulle bli skitförbannad om jag fick reda på det oavsett hur lång tid som förflutit mellan händelsen och uppdagandet. Kommer ni ihåg den där gången som jag stod i matkön och var beredd på att ta ett sms-lån för att det jag hade i min kundvagn var så himla mycket dyrare än vad jag hade tänkt mig? Nu hade jag tur som hade mamma som kom till min räddning när hon råkade vara i butiken samtidigt som mig.

Nu är detta säkert inget unikt och liknande händelser har ju inträffat. Att låna från kompisar kan vara vanskligt. Hur goda vänner man än är så kan det bli helt fel när det visar sig att pengarna inte kommer att kunna betalas tillbaka när det var tänkt. Men det är vore bättre för vänskapen om man bara tog ett lån från ett annat ställe än kompisen istället. Numera kan man låna räntefritt upp till 30 dagar. Och har man råd att betala tillbaka på 30 dagar så kan man väl hellre göra det än att riskera vänskapen?

Men som tur är har jag bara ansvarsfulla vänner :) Tack mina vänner! Älskar er!

This entry was posted in Annas. Bookmark the permalink.

 

One Response to Vänner man känner

  1. Pingback:Media - den bästa branschen! - Haxxa Anna || Tankar, tycken och troll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *